Tijdelijke vacature: Operations coordinator

Tijdelijke vacature: Operations coordinator

We zoeken iemand die tijdens een zwangerschapsverlof ons team wil ondersteunen!

Ben jij altijd degene die afspraken organiseert en vind je het leuk om structuur aan te brengen? Misschien bied jij dan wel precies de ondersteuning die we nodig hebben!

Vacature voor een operations coordinator bij een circulair ontwerp en productie bedrijf

Over de functie

In verband met het zwangerschapsverlof van een van onze onze co-founders zijn we op zoek naar iemand die haar operationele taken kan overnemen. Het gaat om de periode van 1 juni tot ongeveer 1 december, voor 16 tot 24 uur per week. 

We werken in een klein team, waarin iedereen veel verantwoordelijkheid draagt. Het takenpakket varieert daardoor ook van grote, complexe vraagstukken tot kleine, organisatorische handelingen. Onder jouw taken valt onder andere het maken en beheren van de planning en het bijhouden van de boekhouding en facturatie. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor mensen die vanPlestik benaderen, en bent verantwoordelijk voor het projectmanagement bij onze grotere projecten. Daarnaast zorg je er ook voor dat de contracten van onze medewerkers op orde zijn en geef je wijzigingen door aan onze salarisadministratie. Tot slot ondersteun je het team bij sales taken, zoals het schrijven van proposals en het opmaken van offertes. Tussendoor zorg je ervoor dat onze sociale media up to date zijn. Kortom: een heel gevarieerd takenpakket!

Koffietafel van gerecycled plastic, close-up van 3D-print onderdeel en plaatmateriaal

Over vanPlestik

We zijn een bedrijf met een missie: het creëren van mooie circulaire producten, aandacht trekken voor het plastic probleem en het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. We doen dit met behulp van onze zelf ontwikkelde 3D-printers, die plastic afval gebruiken als grondstof. Al onze producten worden volledig circulair ontworpen en geproduceerd. Dit wordt ook gewaardeerd door de vele verschillende klanten met wie we samenwerken, van kunstenaars en ontwerpers tot grote bedrijven zoals HEMA, De Nederlandsche Bank en Fairphone.

We werken binnen een klein maar ambitieus team, en je zal worden uitgedaagd om echt een bijdrage te leveren aan het bedrijf. Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen binnen alle facetten van een bedrijf en jouw eigen ondernemers-skills te ontwikkelen.

vanPlestik studio logo gevelreclame gerecycled plastic vlakbij Amsterdam

Over jou

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan? We zijn op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen en ervaringen:

  • Je gelooft ook in een circulaire economie en wil daar graag aan bijdragen
  • Goed in het schrijven van teksten en het vinden van de juiste toon
  • Je bent georganiseerd en kunt goed structuur aanbrengen
  • Je hebt een prettige, open stijl van communicatie
  • Je bent flexibel, en gedijt in een omgeving die voortdurend verandert
  • Je bent ondernemend en gaat gemakkelijk zelf aan de slag
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Interesse?

Gaat bovenstaande beschrijving over jou? Stuur een mailtje naar roos@vanplestik.nl!

Remastered – Een collectie van gerecyclede CD’s

Remastered – Een collectie van gerecyclede CD’s

Onderzoek – Hergebruik afgedankte CD’s

Bij plastic afval denken we al snel aan plastic verpakkingen en wegwerpproducten. Om een volledig circulaire economie te bereiken moeten we echter ook een oplossing vinden voor sterke, langdurig gebruikte plastic producten die uiteindelijk hun waarde verliezen en bij het afval belanden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn CD’s. Deze plastic schijfjes hadden ooit een grote praktische en emotionele waarde, maar worden nu op grote schaal weggegooid. Daar kunnen we iets mee! In samenwerking met Emmaus kringloopwinkels, van der Hoevenkliniek, The Good Plastic Company, Cantor en Searious Business zijn we een onderzoeksproject gestart om een oplossing te vinden voor deze waardevolle afvalstroom.

Er worden nog steeds dagelijks vele CD’s ingeleverd bij kringloopwinkels. We hebben 9 vestigingen van Emmaus bereid gevonden om de CD’s die niet meer verkocht kunnen worden apart te houden. Deze CD’s worden naar de van der Hoevenkliniek gebracht, waar de CD’s uit elkaar worden gehaald. De verschillende afvalstromen worden hier gesorteerd: de CD zelf, het transparante hoesje, de zwarte of gekleurde inlays en het boekje. Deze afvalstromen worden in de werkplaats van de van der Hoevenkliniek versnipperd. De plastic snippers dienen vervolgens als grondstof voor de machines van vanPlestik en The Good Plastic Company. Gedurende dit project zijn door vanPlestik drie verschillende producten ontworpen die de waarde van dit materiaal laten zien.

Remastered: 3 producten van gerecyclede CD’s

Wandlamp van gerecyclede CD hoesjes, gemaakt met een 3D-printer

Compact Sun

Het eerste product is de Compact Sun. Deze wandlamp is 3D-geprint van gerecycled CD hoesjes. De kleine imperfecties in het materiaal zorgen voor een bijzondere gloed op de achterwand.

Lees meer over de Compact Sun in de webshop.

Clutch Table

Voor deze salontafel zijn de technieken van vanPlestik en The Good Plastic Company gecombineerd. Het tafelblad is gemaakt door The Good Plastic Company van CD hoesjes vermengd met CD’s of inlays. Er zijn verschillende stijlen en kleuren tafelbladen verkrijgbaar.

Het onderstel van de Clutch Table is 3D-geprint door vanPlestik, en is gemaakt van de inlays waar CD’s in vastgeklikt worden.

De Clutch Table komt binnenkort beschikbaar in onze webshop!

Staande lamp van gerecyclede CD hoesjes en inlays close-up

Abby lamp

We geven je graag alvast een kleine sneak-peak naar het laatste product! Dit product is nog in ontwikkeling, maar we hopen snel meer te kunnen delen!

Dit project is een samenwerkingsverband van Emmaus de Bilt, The Good Plastic Company, Cantor en vanPlestik. Het project is begeleid door Searious Business en deels gefinancierd door RvO Circulaire Ketenprojecten.

Vacature: Sales Developer (24 uur/week)

Vacature: Sales Developer (24 uur/week)

Help ons de interieurwereld te verduurzamen!

Sinds de start van vanPlestik in 2017 hebben we veel producten op maat ontworpen. Al deze kennis en ervaring hebben we nu toegepast in de ontwikkeling van producten voor onze eigen collectie. Nu is het tijd om de verkoop van deze producten op te schalen!

Duurzame vacature - sales developer bij vanPlestik - 3D printen met gerecycled plastic

Over de functie

We zijn op zoek naar iemand die onze productverkoop kan professionaliseren en connecties kan maken met interieurontwerpers, projectinrichters en architecten. Door nieuwe partners te vinden die onze producten in verschillende omgevingen kunnen plaatsen, zorg je voor een grotere verkoop van onze eigen producten, en een uitbreiding van het merk vanPlestik. 

Daarnaast ben je helemaal op de hoogte van de behoeften van onze doelgroep. Je weet precies waar je de juiste mensen kunt vinden en kunt daarom altijd een passend voorstel maken. Intern maak je ook duidelijk welke behoeften de klant heeft die we nu nog niet vervullen.

Je wordt de eerste binnen het team die zich volledig richt op sales. We zoeken daarom iemand die vol zit met ideeën en connecties om onze sales uit te breiden, en die voldoende ervaring heeft om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Als het jouw doel is om de interieurwereld te verduurzamen, ben je hier aan het juiste adres!

Duurzame Delta krukjes van gerecycled plastic, gemaakt met behulp van een grote 3D-printer.

Over vanPlestik

We zijn een bedrijf met een missie: het creëren van mooie circulaire producten, aandacht trekken voor het plastic probleem en het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. We doen dit met behulp van onze zelf ontwikkelde 3D printers, die plastic afval gebruiken als grondstof. Al onze producten worden volledig circulair ontworpen en geproduceerd. Dit wordt ook gewaardeerd door de vele verschillende klanten met wie we samenwerken, van kunstenaars en ontwerpers tot grote bedrijven zoals HEMA, De Nederlandsche Bank en Fairphone.

We werken binnen een klein maar ambitieus team, en je zal worden uitgedaagd om echt een bijdrage te leveren aan het bedrijf. Dit is een unieke kans om jezelf verder te kunnen ontwikkelen als verkoper en ondernemer. Daarnaast is er ook zeker ruimte voor een geintje, of een knuffel met kantoorhond Bowie.

POKO is een duurzaam, multifunctioneel lampje met een 3D-geprinte kap. Het lampje is volledig modulair. POKO is een samenwerking met kunstenaar Lisa Vlamings.

Over jou

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan? We zijn op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen en ervaringen:

  • Je hebt een netwerk in de interieurbranche
  • Ervaring met (product)verkoop
  • Je bent een commercieel denker
  • Je bent ondernemend en gaat gemakkelijk zelf aan de slag
  • Je hebt een prettige, open stijl van communicatie en vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. 
  • Je gelooft ook in een circulaire economie en wil daar graag aan bijdragen
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Interesse?

Gaat bovenstaande beschrijving over jou? Stuur een mailtje naar roos@vanplestik.nl!

TSH – Opvallend object van gerecycled plastic

TSH – Opvallend object van gerecycled plastic

Kleurrijk object van gerecycled plastic: de geel-zwarte luchtballonnen voor The Student Hotel

Een opvallend, custom-made object voor de entree

The Student Hotel heeft in Delft een volledig circulaire vestiging geopend. De inrichting is gemaakt van verschillende circulaire materialen. Nu misten zij alleen nog een opvallend object voor bij de entree, zodat het iedereen duidelijk is dat hier het Student Hotel gevestigd is. Het kunstwerk moest een referentie zijn naar de vele nationaliteiten die samenkomen, en het liefst natuurlijk uitgevoerd worden in de merkkleuren van The Student Hotel: geel en zwart. Én van duurzaam materiaal, zoals gerecycled plastic.

Een luchtballon van gerecycled plastic

Na lang puzzelen en het maken van verschillende ontwerpen, zijn we uitgekomen op het ontwerp van drie “zwevende” luchtballonnen. De ballonnen zelf zijn natuurlijk 3D-geprint met onze machines. We hebben de strepen in de ballon gemaakt door wisselend geel en zwart materiaal toe te voegen. ’s Avonds is te zien dat het materiaal nog deels doorzichtig is. Er gaat dan een lampje aan, waardoor de ballonnen licht geven! De stalen constructie met de bakjes is gemaakt door Fiction Factory.

Impact manager TSH Amber Westerborg

Hoor de mening van TSH’s impact manager

Tijdens dit project werkten we nauw samen met The Student Hotel’s impact manager Amber Westerborg. We vroegen haar naar haar werk, en haar ervaring bij het realiseren van het eerste circulaire Student Hotel. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Lees het interview hier!

Wil jij ook een object van gerecycled plastic laten maken?

Een enorm 3D-geprint beeld van gerecycled plastic

Een enorm 3D-geprint beeld van gerecycled plastic

3D-geprint beeld van Plastic Madonna op het strand
Foto van www.klean.nl

Hoe maak je een groot 3D-geprint beeld

3D-printers heel geschikt voor grotere objecten. Machines kunnen tot wel 4,5 meter printen. Vaak als we een groot object maken printen we dit in kleinere delen die we vervolgens aan elkaar smelten. Zo is een 3D-geprint beeld een eitje.

3D-geprinte voeten van de Plastic Madonna, het kunstwerk van plastic afval

Plastic Madonna van Stichting Klean

Dit kunstwerk van een liggende vrouw is ontworpen door kunstenaar Peter Smith. Met zijn stichting Klean probeert hij de bewustwording van zwerfafval te vergroten. De Plastic Madonna zal uiteindelijk 12 meter lang en 4,5 meter hoog worden. Dat is een van de grootste 3D-geprinte kunstwerken ter wereld!

Peter Smith aan het werk met de Plastic Madonna
Foto van Peter Smith’s LinkedIn

Peter Smith’s missie

Wil je meer weten over dit project, en over de missie van Stichting Klean? Wij hebben Peter geïnterviewd. Lees zijn antwoorden hier!

CD’s recyclen met No CD to Waste

CD’s recyclen met No CD to Waste

Miljoenen oude CD’s

CD’s recyclen is in Nederland nog niet zo gebruikelijk, maar daar hebben wij nu een oplossing voor! Dus heb jij ook nog zo veel oude CD’s op zolder liggen? Lever ze in en draag bij aan ons project No CD to Waste!

Voor dit project werken we samen met verschillende partners. Onder leiding van Emmaus de Bilt worden er bij verschillende vestigingen van Emmaus in Utrecht CD’s ingezameld. Vervolgens worden deze CD’s naar de van der Hoevenkliniek gebracht, waar ze gesorteerd worden. Naast de CD’s zelf, zijn namelijk ook het hoesje en de inlay van plastic gemaakt. De drie verschillende plastics worden apart versnipperd zodat we ze kunnen verwerken tot nieuwe producten.

CD’s recyclen met verschillende productie technieken

We recyclen de verschillende onderdelen van de CD’s plastic met twee technieken. The Good Plastic Company perst platen van het plastic. Omdat we hierin zelf patronen kunnen maken is dit heel geschikt om een leuke verwijzing naar de CD’s toe te voegen. De 3D printers van vanPlestik zijn juist heel handig om lastigere vormen te produceren en van het geheel één product te maken.

Een product voor bedrijf en consument

Het doel van dit project is om de CD’s te recyclen tot een mooi en bruikbaar product. Daarom is het belangrijk om een goed ontwerp te maken. Onze partner Cantor weet alles van de product behoeften in de zakelijke markt. Zij zullen het eindproduct dan ook straks gaan verkopen aan hun zakelijke klanten. Maar gelukkig gaan kantooromgevingen steeds meer lijken op huiskamers en wordt dit product dus eigenlijk geschikt voor iedereen! Benieuwd naar het uiteindelijke product? Stay tuned!

Dit project wordt begeleid door Searious Business en is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie Circulaire Ketenprojecten van RVO.

HEMA – Afvalscheidingsbakken van oude winkeldisplays

HEMA – Afvalscheidingsbakken van oude winkeldisplays

Make-up displays en versnipperd gerecycled plastic

Een unieke afvalstroom

In 2019 zijn alle make-up displays in de winkels van HEMA vervangen. Dat betekent dat er ruim 2000 kilo aan plastic afval vrij kwam. Het type plastic van de displays (ABS) wordt in Nederland nauwelijks gerecycled. Omdat de displays apart zijn ingezameld, hebben we deze afvalstroom toch kunnen verwerken. Daardoor heeft HEMA nu maar liefst 35 afvalscheidingsbakken op het hoofdkantoor, gemaakt van hun eigen afval!

Afvalscheidingsbakken voor HEMA, gemaakt van gerecycled plastic van de oude make-up displays van HEMA. Er zijn vier afvalscheidingsbakken voor organisch afval, koffiebekers, plastic en overig afval.

Iedere afvalscheidingsbak zijn eigen kleur

Om een goede afvalscheiding te bewerkstelligen, moeten de vuilnisbakken voor verschillende afvalstromen goed te onderscheiden zijn. Daarom hebben we het witte plastic gemengd met gekleurd pigment. Zo is de groene bak voor het organisch afval, de blauwe bak voor de koffiebekertjes en de rode bak voor plastic afval. Het toevoegen van pigment heeft geen invloed op de eigenschappen van het materiaal. Op die manier zorgen we dat we het altijd nog een keer kunnen recyclen!

HEMA rode en witte afvalscheidingsbakken van gerecycled plastic

HEMA logo voor een HEMA afvalscheidingsbak

Deze afvalscheidingsstations zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor HEMA. Omdat we dit duidelijk wilden laten zien, hebben we het HEMA logo in reliëf geprint op de zijkant van de witte en de rode afvalscheidingsbak. Op die manier maken we de afvalscheidingsstations écht HEMA.

Deksel van afvalscheidingsbak HEMA van gerecycled plastic

HEMA’s Innovation Lead over dit project

Voor dit project werkten we nauw samen met de Innovation Lead van HEMA, Fabeel Butt. Ben je benieuwd wat hij van onze samenwerking vond? Lees hier het interview met Fabeel!

Fairphone – van telefoonhoesje naar duurzaam krukje

Fairphone – van telefoonhoesje naar duurzaam krukje

Gerecycled plastic van telefoonhoesjes

Recyclen van telefoonhoesjes

Duurzaam telefoonmerk Fairphone kwam bij ons met een bijzondere vraag: “Kunnen jullie ook telefoonhoesjes recyclen waar stukjes metaal en siliconen op gelijmd zijn?” Ja dat kunnen wij! 

Fairphone zocht een oplossing voor het duurzaam verwerken van hun oude telefoonhoesjes. Op deze hoesjes was met metalen letters Fairphone achterop geschreven. En aan de binnenkant waren siliconenrandjes bevestigd om de telefoon te beschermen. Omdat aan elkaar vastgelijmde materialen niet makkelijk te scheiden zijn, waren de telefoonhoesjes door geen enkele recycler te verwerken.

Fairphone hoesjes voor recycling

Recyclen met 3D printers

Gelukkig zijn onze 3D printers juist gebouwd om dit soort afvalstromen te verwerken. Door een dikke printlijn te gebruiken, smelten we de stukjes metaal en siliconen gewoon in het product. Zodoende hebben we de telefoonhoesjes kunnen recyclen tot nieuwe zitmeubels voor in het Fairphone HQ, en flyer-houders voor beurzen en events. 

Lumbar loungestoel van gerecyclede telefoonhoesjes

Een kijkje in de keuken bij Fairphone

Tijdens dit project hebben nauw samengewerkt met Miquel Ballester, de Circular innovation lead van Fairphone? Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dit interview met hem.

Tot slot is er ook nog een leuke film gemaakt waarin het hele project getoond wordt! Die zie je hier.

Wil je weten wat we kunnen maken van jouw plastic?

Stage Fotografie en Styling

Stage Fotografie en Styling

vanPlestik zoekt een stagiair met gevoel voor duurzaamheid, interieur, en fotografie

Wil jij tijdens jouw stage meewerken aan het interieur van de toekomst? Weet jij hoe je laat zien dat afval wél waarde heeft? En ben je gek op fotografie? Lees dan snel verder!

vanPlestik stage fotografie en styling

Over de stage

In deze stage ben je elke dag bezig om onze producten zo goed mogelijk te presenteren door middel van fotografie. Door bij ons in de werkplaats, in de fotostudio of op locatie mooie composities te maken. Door foto’s te maken die het verhaal van het product kunnen overbrengen. En door ons verhaal te delen via social media.

vanPlestik Euler vloervazen foto gemaakt tijdens stage fotografie en styling

Over vanPlestik: Duurzaam design

We zijn een ontwerpstudio en duurzaam productiebedrijf, dat zich richt op plastic afvalstromen die nu niet gerecycled worden. We hebben zelf grote 3D printers ontwikkeld die plastic afval gebruiken als grondstof. Hiermee maken we unieke circulaire producten zoals stoelen, tafels en lampen. Zo trekken we aandacht voor het plastic probleem en redden we zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. We werken regelmatig samen met bedrijven die onze missie ondersteunen, zoals HEMA, IKEA en Fairphone.

Wavy Table in Glass Blue from recycled plastic

Over jou

We zoeken een gemotiveerde en zelfstandig werkende stagiair. Onze ideale kandidaat heeft oog voor mooi beeld, zowel in het echt als op het scherm. Daarnaast zoeken we iemand die een sterke affiniteit heeft met duurzaamheid en duurzaam design. We worden blij van een kandidaat die goed kan schrijven, maar we vinden ervaring met fotografie nog belangrijker.

Ben jij deze enthousiaste stagiair?

Stuur een mailtje met jouw portfolio naar roos@vanplestik.nl of

De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank – Van postbakje tot plantenstandaard

Plantenstandaard van gerecycled plastic voor De Nederlandsche Bank

Plastic afval uit verhuizing

In 2020 verhuisde De Nederlandsche Bank naar een tijdelijke locatie, zodat het pand aan het Frederiksplein in Amsterdam gerenoveerd kon worden. Bij deze verhuizing kwam er 200 kilo aan blauwe postbakjes tevoorschijn. Deze schone en felgekleurde plastic afvalstroom zou in de normale afvalverwerking eindigen in de verbrandingsovens. Gelukkig zocht DNB een andere oplossing, en hebben we deze afvalstroom kunnen verwerken tot nieuwe producten!

Plastic postbakjes die vrijkwamen door de verhuizing van DNB

Circulair product voor op kantoor

Bij een verhuizing worden vaak veel nieuwe producten gekocht. Daarom hebben we samen met DNB onderzocht welke producten zij nog nodig hadden, zodat we ook de koop van nieuwe (plastic) producten konden voorkomen. Uiteindelijk is besloten om een flexibele oplossing te maken voor het ontbreken van natuurlijke looproutes in de foyer van het nieuwe pand. Daarom hebben we extra hoge plantenstandaards geprint. Deze plantenstandaards gebruikt DNB als afscheiding om looproutes aan te geven in de foyer. Zo is de klantenservice nu een beetje afgeschermd van de rest van de foyer.

Plantenstandaard van gerecycled plastic

De cirkel is rond: van plastic uit verhuizing naar interieurobject

Met dit project hebben we ruim 500 kg aan heel schoon en mooi gekleurd plastic gered van de verbranding! Maar dat niet alleen. Door het afval van DNB zelf te gebruiken, hebben deze bijzondere plantenstandaards nog meer waarde voor De Nederlandsche Bank en haar medewerkers. Zo maken we de cirkel écht rond!

plastic recyclen met 3D printers

Wil jij weten wat we kunnen maken van jouw plastic afvalstroom?