Over vanPlestik

Over vanPlestik

vanPlestik is een ontwerpstudio en duurzaam productiebedrijf. Wij werken uitsluitend met plastic afval dat nu niet of nauwelijks gerecycled wordt. Om dit plastic te kunnen verwerken hebben wij zelf 3D-printers ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruiken als grondstof. Met deze printers is het mogelijk om lokaal plastic te recyclen in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals stoelen, tafels en lampen.

vanPlestik team - recycling plastic with our 3D printers

Missie en visie

vanPlestik is een bedrijf met een missie: het creëren van mooie circulaire producten, aandacht trekken voor het plastic probleem en het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. In onze ogen is de transitie naar een circulaire economie een wereldwijde uitdaging die vraagt om een combinatie van slimme oplossingen. vanPlestik wil hieraan bijdragen door met grote 3D printers plastic afvalstromen te verwerken die nu niet gerecycled kunnen worden. Door samen te werken met bedrijven en particulieren maken we het mogelijk om lokaal de kringloop te sluiten. Daarnaast tonen we met onze producten en projecten aan dat plastic afval een waardevol materiaal is. Zo inspireren we ook anderen om bij te dragen aan de circulaire economie.

Impact - co creatie - design

vanPlestik International

Uiteindelijk willen we de impact die we hebben op lokaal niveau wereldwijd verbreiden. Door het gebrek aan toegang tot recyclingfaciliteiten, komt plastic op veel plaatsen in de wereld in de natuur terecht. Met onze kosteneffectieve 3D-printers bieden we op lokaal niveau een oplossing voor het plastic probleem. Hierdoor kunnen nieuwe bedrijven worden gecreëerd die waardevolle objecten produceren en tegelijkertijd voorkomen dat plastic in de natuur terechtkomt.

Wil je meer weten over hoe we dit aan gaan pakken, of wil je ons helpen om deze missie te verwezenlijken?

Large 3D printer uses recycled plastic as raw material

Ons team

Nout Kooij founder vanPlestik

Nout Kooij
Founder
[email protected]
06-23925688

Nout is ontwerper, marketeer en plastic expert, en voegt graag nog nieuwe rollen hieraan toe. Hij is een echte teamspeler en deelt graag zijn kennis en het verhaal achter vanPlestik met iedereen die geinteresseerd is.

Roos Bouman Business Operations and Strategy vanPlestik

Roos Bouman
Business Operations & Strategy
Roos is tot november 2024 met zwangerschapsverlof

Roos zorgt dat alles bij vanPlestik op rolletjes loopt. Ze is verantwoordelijk voor HR, financiën, planningen, project management, en is ook het eerste aanspreekpunt voor de meeste klanten.

Harald den Breejen 3D printing engineer vanPlestik

Harald den Breejen
3D-Printing Engineer
[email protected]


Harald is onze printer-fluisteraar. Hij zorgt ervoor dat onze 3D-printers en productie- proces steeds verder worden ontwikkeld. Daarvoor doet hij aanpassingen aan onze software, test hij nieuwe materialen en denkt hij mee over vernieuwende technische ontwerpen.

Robert-Willem Dol
Business Development & Partnerships
[email protected]
06-46641438

Robert-Willem is een echte vanPlestik ambassadeur. Hij brengt graag verschillende partijen samen en zoekt altijd naar structurele nieuwe samenwerkingen.

Stagairs
3D-printer & Product ontwerp of Fotografie & Styling

We bieden twee stageplekken aan voor leergierige studenten die onze missie delen. Lees er meer over op onze werken bij pagina.


Grote 3D printer gerecycled plastic

Onze 3D printers

Onze 3D printers zijn speciaal ontworpen en gebouwd om te kunnen werken met licht vervuild plastic afval. Om ook plastic met kleine vervuilingen te kunnen recyclen, gebruiken we een vrij dikke printlijn. Dit zorgt ervoor dat we relatief eenvoudig grotere objecten kunnen produceren, maar maakt het lastiger om kleine of heel gedetailleerde producten te printen. De minimale afmetingen van een product zijn 10x10x6 cm en de maximale afmetingen zijn 450x130x90 cm.

Op dit moment kunnen we de volgende typen plastic verwerken: 

  • PS – polystyreen
  • PP – Polypropyleen
  • PC – Polycarbonaat
  • PETG
  • ABS
  • PLA
3D-printen bij vanPlestik

Contact

Wil je weten of we ook jouw plastic kunnen recyclen tot een waardevol nieuw product? Stuur ons een berichtje, we denken graag met je mee!