Over vanPlestik

vanPlestik team - recycling plastic with our 3D printers

Over vanPlestik

vanPlestik is een jong bedrijf met een missie: het creëren van mooie circulaire producten, aandacht trekken voor het plastic probleem en het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. vanPlestik heeft een 3D printer ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruikt als grondstof. Met deze printers is het mogelijk om lokaal plastic te recyclen in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals stoelen, tafels en bloempotten.

Swirl plantenstandaard van gerecycled plastic

Missie en visie

De transitie naar een circulaire economie is een wereldwijde uitdaging die vraagt om een combinatie van slimme oplossingen. vanPlestik wil hieraan bijdragen door met grote 3D printers plastic afvalstromen te verwerken die nu niet gerecycled kunnen worden. Door samen te werken met bedrijven en particulieren maken we het mogelijk om lokaal de kringloop te sluiten. Daarnaast tonen we met onze producten en projecten aan dat plastic afval een waardevol materiaal is. Zo inspireren we ook anderen om bij te dragen aan de circulaire economie.

Op dit moment werken we vanuit onze werkplaats in Amsterdam, waar we vier grote 3D printers hebben staan. Deze oplossing is echter juist bedoeld om ook wereldwijd ingezet te worden. Door overal lokale recycling hubs te faciliteren kan zelfs op de meest afgelegen plekken plastic gerecycled worden. Daarom willen we op de lange termijn wereldwijd lokale ondernemers ondersteunen om zelf ook een plastic recycling werkplaats in te richten.

Impact - co creatie - design
Large 3D printer uses recycled plastic as raw material

vanPlestik International

Uiteindelijk willen we de impact die we hebben op lokaal niveau wereldwijd verbreiden. Door het gebrek aan toegang tot recyclingfaciliteiten, komt plastic op veel plaatsen in de wereld in de natuur terecht. Met onze kosteneffectieve 3D-printers bieden we op lokaal niveau een oplossing voor het plastic probleem. Hierdoor kunnen nieuwe bedrijven worden gecreëerd die waardevolle objecten produceren en tegelijkertijd voorkomen dat plastic in de natuur terechtkomt.

Wil je meer weten over hoe we dit aan gaan pakken, of wil je ons helpen om deze missie te verwezenlijken?

Ons team

Nout Kooij, oprichter van vanPlestik

Nout Kooij
Co-founder
nout@vanplestik.nl
06-23925688

Nout is ontwerper, marketeer en plastic expert, en voegt graag nog nieuwe rollen hieraan toe. Hij is een echt teamspeler en deelt graag zijn kennis en het verhaal achter vanPlestik met iedereen die geinteresseerd is.

Zijn favoriete project ooit is het onderzoek dat vanPlestik voor IKEA Zweden deed.

Sam van Til, oprichter van vanPlestik

Sam van Til
Co-founderSam is een expert in elektronica en coderen, en hij is ook degene die zich bezig houdt met de mogelijkheden om onze 3D printers wereldwijd te delen.  

Zijn favoriete plastic object ooit geprint zijn de voeten van de Plastic Madonna omdat het de grootste 3D-geprinte voeten ter wereld zijn.

Roos Bouman, Business Operations & Strategy bij vanPlestik

Roos Bouman
Business Operations & Strategy
roos@vanplestik.nl
06-30064962

Roos zorgt dat alles bij vanPlestik op rolletjes loopt. Ze is verantwoordelijk voor HR, financiën, planningen, project management, en is ook het eerste aanspreekpunt voor de meeste klanten. 

Haar favoriete vanPlestik object is de Delta omdat het zo veelzijdig en geometrisch is. Als super-gestructureerd persoon houdt ze van alle strakke en overzichtelijke producten.

Grote 3D printer gerecycled plastic

Onze 3D printers

Onze 3D printers zijn speciaal ontworpen en gebouwd om te kunnen werken met licht vervuild plastic afval. Om eventuele vervuilingen in het materiaal toe te kunnen staan, printen we met een vrij dikke printlijn. Dit zorgt ervoor dat we relatief eenvoudig grotere objecten kunnen produceren, maar maakt het lastiger om kleine of heel gedetailleerde producten te printen. De minimale afmetingen van een product zijn 10x10x6 cm en de maximale afmetingen zijn 450x130x90 cm.

Op dit moment kunnen we de volgende typen plastic verwerken: 

  • polystyreen (PS)
  • PETG
  • ABS
  • polypropyleen (PP)
  • polycarbonaat (PC)
  • PLA
3D printer vanPlestik in Ouderkerk

Contact

Wil je weten of we ook met jouw plastic afval kunnen werken?
Neem contact met ons op via het onderstaande formulier.