Projecten

plastic recyclen met 3D printers

Projecten

We doen verschillende projecten om plastic te recyclen. Het liefst maken we een nieuw product van jouw eigen plastic afval. Hierbij kunnen we het volledige proces uit handen nemen. We helpen je het materiaal in te zamelen, versnipperen dit zelf en maken een ontwerp dat past bij jou en jouw organisatie. Vervolgens maken we met onze 3D-printers een uniek product, volledig opgebouwd uit gerecycled plastic.

Heb je geen plastic, maar wil je wel graag een bijzonder en duurzaam object laten 3D-printen? Geen probleem! Samen vinden we een plastic afvalstroom die past bij het verhaal en de uitstraling van het object.

Plastic recyclen tot afvalscheidingsbak HEMA

Van conceptueel ontwerp tot eindproduct

Het leuke aan 3D-printen is dat er heel veel mogelijk is, ook in kleine oplages. Heb je wel plastic afval, maar nog geen idee wat je ervan zou willen maken? Je kunt het volledige ontwerpproces aan ons overlaten. We werken dan verschillende concepten uit, zodat je kunt kiezen voordat we het definitieve ontwerp maken.

Heb je zelf al een ontwerp of een schets? Ook dat is mogelijk. We helpen je dan om het ontwerp printbaar te krijgen en zetten onze 3D-printers graag voor je aan het werk!

Wil je ook een uniek, duurzaam product laten maken?

Plantenstandaard gerecycled plastic

De Nederlandsche Bank

Bij de verhuizing van De Nederlandsche Bank kwamen er een heleboel oude blauwe postbakjes tevoorschijn. Deze postbakjes zijn gemaakt van polystyreen (PS), een materiaal waar wij graag mee werken.

DNB had de wens om van deze afvalstroom een nieuw product te maken voor in de publieke ruimtes van het nieuwe pand. We hebben de postbakjes gerecycled tot hoge plantenstandaarden waarvan de vorm is geïnspireerd op een stapel geldmuntjes.

Gerecycled plastic van telefoonhoesjes

Fairphone

Voor sommige klanten gebruiken we hun plastic afval om producten uit onze eigen collectie te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we hebben gedaan voor Fairphone

We hebben oude telefoonhoesjes van Fairphone gebruikt om onder andere onze handige Delta krukjes mee te maken. Deze vrolijke krukjes zijn nu in gebruik op het hoofdkantoor van Fairphone!

PMD boom plastic recycling in openbare ruimte Dordrecht

PMD Boom in openbare ruimte

Maken jullie ook objecten voor buiten? Jazeker! Een leuk voorbeeld is deze PMD inzamelingsboom. Met dit unieke duurzame object worden de inwoners van Dordrecht aangemoedigd om hun plastic afval te scheiden. En zo’n aanmoediging moet dan natuurlijk ook gemaakt worden van plastic afval!

Afvalscheidingsbakken voor HEMA, gemaakt van gerecycled plastic van de oude make-up displays van HEMA. Er zijn vier afvalscheidingsbakken voor organisch afval, koffiebekers, plastic en overig afval.

HEMA

Alle make-up displays in de winkels van HEMA zijn vervangen. Van deze displays hebben we 35 afvalscheidingsstations gemaakt voor op het hoofdkantoor van HEMA.

Voor dit project hebben we het plastic gekleurd in de gewenste kleuren van HEMA. Ook is het HEMA logo in reliëf in de zijkant van de bakken geprint. Zo zijn deze afvalscheidingsbakken écht HEMA!

Duurzame kunstwerken gemaakt met een 3D-printer

Kunstwerken voor Noor Nuyten

Deze 3D geprinte kunstwerken zijn gemaakt in opdracht van kunstenares Noor Nuyten. Ieder werk toont de bewegingen van elektroden op een telefoonscherm bij een actie. Geheel in stijl zijn deze duurzame kunstwerken gemaakt van oude elektronica behuizingen.

3D-print in openbare ruimte

Spinozaroute armleuningen

De Spinoza route is een fietsroute door Amsterdam, waarbij deelnemers via een podcast informatie krijgen over de natuur in de stad, en de verhouding tussen mens en natuur. De route is vormgegeven door Vrijheid van Amsterdam. Tijdens de route markeren onze 3D geprinte armleuningen de verschillende stops. Zo kun je maar liefst 13 verschillende armleuningen terugvinden in Amsterdam!

Sommige projecten starten we zelf: om plastic te recyclen van oude CD's werken we samen met verschillende partners.

No CD to Waste

In dit project vormen we een keten met verschillende partners om afval van CDs een waardevolle nieuwe bestemming te geven. De oude CDs worden ingezameld door verschillende kringloopwinkels van Emmaus, onder leiding van Emmaus De Bilt. Vervolgens verwerken The Good Plastic Company en wij dit tot een nieuw product. Op dit moment zijn we nog bezig met het ontwerpen en testen van het eindproduct. Zeker is in elk geval dat het binnenkort verkrijgbaar zal zijn via Cantor!

3D-geprint kunstwerk Plastic Madonna van gerecycled plastic

Stichting Klean – Plastic Madonna

Kunstenaar Peter Smith van Stichting Klean zamelt zwerfafval in. Om bewustwording van het plastic afvalprobleem te vergroten, werkt hij aan een heel groot kunstwerk van een liggende vrouw: de Plastic Madonna.

Het kunstwerk zal 12 meter lang, en 4 meter hoog worden, en wordt geprint door vanPlestik. We printen dit in verschillende delen van ongeveer 1 meter. De losse delen worden vervolgens aan elkaar gesmolten tot één gigantisch beeld.

Rabobank Westland

Rabobank Westland wilde de foyer wat extra glans geven met een duurzame koffietafel en twee kunstobjecten, refererend aan de belangrijkste activiteiten in de regio.

We hebben daarom een koffietafel ontworpen die geïnspireerd is op de kassen die je veel ziet in het Westland. De grote groenten objecten hebben een lampje gekregen, zodat ze extra opvallen, en ook nog praktisch zijn. 

YoYo inzamelbakken

Deze kleurrijke inzamelbakken worden gebruikt door YoYo.BoostReuse om maaltijdverpakkingen in te zamelen zodat die kunnen worden hergebruikt. Op deze manier hoopt YoYo het verpakkingsafval op iedere werkplek te verminderen. En wij dragen daar natuurlijk graag aan bij door deze opvallende inzamelbakken te 3D-printen!

Circulair meubilair, gemaakt met 3D printer

Better Future Factory

We werken ook regelmatig samen met andere makers. Zo hebben we samen met Better Future Factory een circulair interieur gemaakt voor het kantoor van een Deense speelgoedfabrikant. In de producten zitten zelfs stukjes kapot speelgoed verwerkt! 

Het plaatmateriaal is geleverd door de Better Future Factory, en het onderstel is door ons geprint.