Projecten

plastic recyclen met 3D printers

Projecten

We doen verschillende projecten om plastic te recyclen. Het liefst maken we een nieuw product van jouw eigen plastic afval. Hierbij kunnen we het volledige proces uit handen nemen. We helpen je het materiaal in te zamelen, versnipperen dit zelf en maken een ontwerp dat past bij jou en jouw organisatie. Vervolgens maken we met onze 3D-printers een uniek product, volledig opgebouwd uit gerecycled plastic.

Heb je geen plastic, maar wil je wel graag een bijzonder en duurzaam object laten 3D-printen? Geen probleem! Samen vinden we een plastic afvalstroom die past bij het verhaal en de uitstraling van het object.

Plastic recyclen tot afvalscheidingsbak HEMA

Van conceptueel ontwerp tot eindproduct

Het leuke aan 3D-printen is dat er heel veel mogelijk is, ook in kleine oplages. Heb je wel plastic afval, maar nog geen idee wat je ervan zou willen maken? Je kunt het volledige ontwerpproces aan ons overlaten. We werken dan verschillende concepten uit, zodat je kunt kiezen voordat we het definitieve ontwerp maken.

Heb je zelf al een ontwerp of een schets? Ook dat is mogelijk. We helpen je dan om het ontwerp printbaar te krijgen en zetten onze 3D-printers graag voor je aan het werk!

Wil je ook een uniek, duurzaam product laten maken?

Plantenstandaard van gerecycled plastic voor De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank

Bij de verhuizing van De Nederlandsche Bank in 2020 kwamen er een heleboel oude blauwe postbakjes tevoorschijn. DNB had de wens om van deze afvalstroom een nieuw product te maken voor in de publieke ruimtes van het nieuwe pand. We hebben de postbakjes gerecycled tot hoge plantenstandaards die gebruikt worden om looproutes aan te geven in de open lobby.

Gerecycled plastic van telefoonhoesjes

Fairphone

Voor sommige klanten gebruiken we hun plastic afval om producten uit onze eigen collectie te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we hebben gedaan voor Fairphone

We hebben oude telefoonhoesjes van Fairphone gebruikt om onder andere onze handige Delta krukjes mee te maken. Deze vrolijke krukjes zijn nu in gebruik op het hoofdkantoor van Fairphone!

PMD boom plastic recycling in openbare ruimte Dordrecht

PMD Boom in openbare ruimte

Maken jullie ook objecten voor buiten? Jazeker! Een leuk voorbeeld is deze PMD inzamelingsboom. Met dit unieke duurzame object worden de inwoners van Dordrecht aangemoedigd om hun plastic afval te scheiden. En zo’n aanmoediging moet dan natuurlijk ook gemaakt worden van plastic afval!

Afvalscheidingsbakken voor HEMA, gemaakt van gerecycled plastic van de oude make-up displays van HEMA. Er zijn vier afvalscheidingsbakken voor organisch afval, koffiebekers, plastic en overig afval.

HEMA

Alle make-up displays in de winkels van HEMA zijn vervangen. Van deze displays hebben we 35 afvalscheidingsstations gemaakt voor op het hoofdkantoor van HEMA.

Voor dit project hebben we het plastic gekleurd in de gewenste kleuren van HEMA. Ook is het HEMA logo in reliëf in de zijkant van de bakken geprint. Zo zijn deze afvalscheidingsbakken écht HEMA!

Duurzame kunstwerken gemaakt met een 3D-printer

Kunstwerken voor Noor Nuyten

Deze 3D geprinte kunstwerken zijn gemaakt in opdracht van kunstenares Noor Nuyten. Ieder werk toont de bewegingen van elektroden op een telefoonscherm bij een actie. Geheel in stijl zijn deze duurzame kunstwerken gemaakt van oude elektronica behuizingen.

3D-print in openbare ruimte