Plastic afval scheiden met de duurzame inzamelingsboom

Plastic afval scheiden met de duurzame inzamelingsboom

Gerecycled plastic object in openbare ruimte

Duurzaam object in de openbare ruimte

Onze klant AndC heeft het initiatief genomen voor een duurzaam object in de openbare ruimte in Dordrecht. Zij bedachten een creatieve oplossing om het inzamelen van plastic afval leuker te maken. Door de plastic afvalzakken in een “PMD boom” te hangen ziet de buurt er schoner uit, en wordt tegelijkertijd aandacht gevraagd voor de noodzaak van afvalscheiding. Zo’n boom moet dan natuurlijk wel van duurzame materialen worden gemaakt!

Duurzaam object in openbare ruimte, gemaakt met een 3D printer

Custom ontwerp gemaakt van duurzame materialen

Om deze bijzondere boom te realiseren hebben we samengewerkt met verschillende partijen met een duurzame missie. Het concept van de boom is bedacht door AndC, en wij hebben vervolgens het ontwerp uitgewerkt. Daarnaast zijn de “bladeren” 3D geprint met onze machines. Uiteraard hebben we hiervoor uitsluitend plastic verpakkingsafval gebruikt. Voor de “stam” hebben we samengewerkt met de Fiction Factory in Amsterdam. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de bollen precies op hun tak pasten. En zelfs het blok waar de boom in staat is gemaakt van gerecycled textiel van RPCS. Inzamelen maar!

Plastic waste collection in Dordrecht

Wil jij ook een circulair product maken voor in de openbare ruimte?