De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank – Van postbakje tot plantenstandaard

Plantenstandaard van gerecycled plastic voor De Nederlandsche Bank

Plastic afval uit verhuizing

In 2020 verhuisde De Nederlandsche Bank naar een tijdelijke locatie, zodat het pand aan het Frederiksplein in Amsterdam gerenoveerd kon worden. Bij deze verhuizing kwam er 200 kilo aan blauwe postbakjes tevoorschijn. Deze schone en felgekleurde plastic afvalstroom zou in de normale afvalverwerking eindigen in de verbrandingsovens. Gelukkig zocht DNB een andere oplossing, en hebben we deze afvalstroom kunnen verwerken tot nieuwe producten!

Plastic postbakjes die vrijkwamen door de verhuizing van DNB

Circulair product voor op kantoor

Bij een verhuizing worden vaak veel nieuwe producten gekocht. Daarom hebben we samen met DNB onderzocht welke producten zij nog nodig hadden, zodat we ook de koop van nieuwe (plastic) producten konden voorkomen. Uiteindelijk is besloten om een flexibele oplossing te maken voor het ontbreken van natuurlijke looproutes in de foyer van het nieuwe pand. Daarom hebben we extra hoge plantenstandaards geprint. Deze plantenstandaards gebruikt DNB als afscheiding om looproutes aan te geven in de foyer. Zo is de klantenservice nu een beetje afgeschermd van de rest van de foyer.

Plantenstandaard van gerecycled plastic

De cirkel is rond: van plastic uit verhuizing naar interieurobject

Met dit project hebben we ruim 500 kg aan heel schoon en mooi gekleurd plastic gered van de verbranding! Maar dat niet alleen. Door het afval van DNB zelf te gebruiken, hebben deze bijzondere plantenstandaards nog meer waarde voor De Nederlandsche Bank en haar medewerkers. Zo maken we de cirkel écht rond!

plastic recyclen met 3D printers

Wil jij weten wat we kunnen maken van jouw plastic afvalstroom?