TSH – Opvallend object van gerecycled plastic

TSH – Opvallend object van gerecycled plastic

Kleurrijk object van gerecycled plastic: de geel-zwarte luchtballonnen voor The Student Hotel

Een opvallend, custom-made object voor de entree

The Student Hotel heeft in Delft een volledig circulaire vestiging geopend. De inrichting is gemaakt van verschillende circulaire materialen. Nu misten zij alleen nog een opvallend object voor bij de entree, zodat het iedereen duidelijk is dat hier het Student Hotel gevestigd is. Het kunstwerk moest een referentie zijn naar de vele nationaliteiten die samenkomen, en het liefst natuurlijk uitgevoerd worden in de merkkleuren van The Student Hotel: geel en zwart. Én van duurzaam materiaal, zoals gerecycled plastic.

Een luchtballon van gerecycled plastic

Na lang puzzelen en het maken van verschillende ontwerpen, zijn we uitgekomen op het ontwerp van drie “zwevende” luchtballonnen. De ballonnen zelf zijn natuurlijk 3D-geprint met onze machines. We hebben de strepen in de ballon gemaakt door wisselend geel en zwart materiaal toe te voegen. ’s Avonds is te zien dat het materiaal nog deels doorzichtig is. Er gaat dan een lampje aan, waardoor de ballonnen licht geven! De stalen constructie met de bakjes is gemaakt door Fiction Factory.

Impact manager TSH Amber Westerborg

Hoor de mening van TSH’s impact manager

Tijdens dit project werkten we nauw samen met The Student Hotel’s impact manager Amber Westerborg. We vroegen haar naar haar werk, en haar ervaring bij het realiseren van het eerste circulaire Student Hotel. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Lees het interview hier!

Wil jij ook een object van gerecycled plastic laten maken?