Studenten, Hotels én plastic recyclen? Wel bij TSH Delft!

Studenten, Hotels én plastic recyclen? Wel bij TSH Delft!

Een interview met de Impact Manager van The Student Hotel: Amber Westerborg

The Student Hotel biedt accommodatie voor studenten, hotelgasten, flexwerkers, en iedereen in de buurt die zin heeft in een kop koffie. Ze proberen om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Afvalmanagement is een van de belangrijkste onderwerpen van hun duurzaamheidsstrategie. Dat is dan ook waar vanPlestik en TSH elkaar konden vinden in een samenwerking. 

Tijdens de werkzaamheden aan een nieuw hotel in Delft kreeg ons team de mogelijkheid om nauw samen te werken met Amber Westerborg, de Impact Manager van TSH. Wij hebben Amber geïnterviewd om erachter te komen wat TSH doet om duurzaam te kunnen opereren. 

Impact manager TSH Amber Westerborg

“TSH nodigt studenten uit om te komen wonen, geïnspireerd te worden, hun doel te vinden en de wereld in te gaan om deze te verbeteren”

Met elk nieuw hotel dat The Student Hotel opent, leggen zij de duurzaamheids-lat weer hoger. Ook de oudere hotels zijn een onderdeel van deze verandering, en voeren constant aanpassingen door om duurzamer te worden.

Zonder wrijving geen … duurzaam TSH

Met het werken met 14 hotels in zes verschillende landen (en nog 15 nieuwe hotels op komst!) is het soms lastig om consistentie te bewaken tussen alle hotels. Gelukkig heeft Amber een pragmatische aanpak om duurzaamheidsprojecten te implementeren in de verschillende hotels. Als iets goed werkt in een hotel, wordt dit ook toegepast op de nieuw te openen hotels, en vice versa. Wanneer een experiment in een nieuw hotel blijkt te werken, wordt dit ook aangepast in de reeds bestaande hotels. Op deze manier is TSH in staat om snel te leren en een goede balans te creëren tussen alle hotels.

Het belang van gedrag

Het is voor Amber van groot belang om niet alleen een duurzame omgeving te creëren, maar om ook studenten en gasten te betrekken om dit tot een succes te maken. Ze legt uit dat het niet gemakkelijk is om iemands gedrag te veranderen. Door de studenten te leren over onder andere plastic vervuiling hoopt Amber dat zij iets hiervan zullen oppikken en met een veranderde mindset ten opzichte van duurzaamheid vertrekken.

“Idealiter gebruiken we onze hotels als een educatieve ervaring, niet als een verplichting, maar op een leuke, interactieve en creatieve manier. “

Een verdieping vol circulair design

TSH werkt op dit moment aan de realisatie van een nieuwe locatie in Delft waar duurzaamheid een toonaangevend onderdeel is. Amber beschrijft dit hotel als de “proefopstelling voor circulariteit”. Ze legt uit dat de volledige begane grond van het hotel is gebouwd volgens het concept van circulair ontwerpen. Alles, van de ramen tot de vloer, is gemaakt van duurzame materialen. Zo is het staal niet gepoedercoat, zijn de gordijnen gemaakt van gerecycled textiel, en is de balie gemaakt van dopjes van plastic flessen.

Het duurzame TSH hotel in Delft
Interior Design Photo Shoot of The Student Hotel Berlin | TSH Berlin – Official Images by Sal Marston Photography

Terwijl we dit schrijven, werkt ons team aan een uniek product voor bij de entree van het hotel. Met dit project hebben we single-use versieringen vervangen door een blijvende en circulaire oplossing. De opening van TSH Delft en de onthulling van ons object zullen plaatsvinden in september. Stay tuned!