CD’s recyclen met No CD to Waste

CD’s recyclen met No CD to Waste

Miljoenen oude CD’s

CD’s recyclen is in Nederland nog niet zo gebruikelijk, maar daar hebben wij nu een oplossing voor! Dus heb jij ook nog zo veel oude CD’s op zolder liggen? Lever ze in en draag bij aan ons project No CD to Waste!

Voor dit project werken we samen met verschillende partners. Onder leiding van Emmaus de Bilt worden er bij verschillende vestigingen van Emmaus in Utrecht CD’s ingezameld. Vervolgens worden deze CD’s naar de van der Hoevenkliniek gebracht, waar ze gesorteerd worden. Naast de CD’s zelf, zijn namelijk ook het hoesje en de inlay van plastic gemaakt. De drie verschillende plastics worden apart versnipperd zodat we ze kunnen verwerken tot nieuwe producten.

CD’s recyclen met verschillende productie technieken

We recyclen de verschillende onderdelen van de CD’s plastic met twee technieken. The Good Plastic Company perst platen van het plastic. Omdat we hierin zelf patronen kunnen maken is dit heel geschikt om een leuke verwijzing naar de CD’s toe te voegen. De 3D printers van vanPlestik zijn juist heel handig om lastigere vormen te produceren en van het geheel één product te maken.

Een product voor bedrijf en consument

Het doel van dit project is om de CD’s te recyclen tot een mooi en bruikbaar product. Daarom is het belangrijk om een goed ontwerp te maken. Onze partner Cantor weet alles van de product behoeften in de zakelijke markt. Zij zullen het eindproduct dan ook straks gaan verkopen aan hun zakelijke klanten. Maar gelukkig gaan kantooromgevingen steeds meer lijken op huiskamers en wordt dit product dus eigenlijk geschikt voor iedereen! Benieuwd naar het uiteindelijke product? Stay tuned!

Dit project wordt begeleid door Searious Business en is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie Circulaire Ketenprojecten van RVO.