Mooie Bende

Samen met the Beach Design vanPlestik ‘de Mooie Bende’ georganiseerd. Een reeks workshops voor jongeren en volwassenen.

We hebben samen met de deelnemers uit de Wildemanbuurt een object bedacht dat we gaan maken voor de buurt. De deelnemers hebben veel geleerd over plastic recycling, 3Dprinten en ontwerpen.

Ik geef de workshop een dikke tien!Lonneke

De resultaten zullen in februari gepresenteerd worden op een festival in de Wildemanbuurt.

@theBeach, @Amsterdammers, maak je stad!

vanPlestik wint ‘Amsterdammers, maak je stad!’ prijs!!!

 

vanPlestik heeft een prijs gewonnen genaamd: “Amsterdammers, Maak je Stad!”

Dit is een initiatief van de gemeente Amsterdam.
Het is een ontwikkel-traject voor stadmakers; organisaties die een nieuwe aanpak laten zien binnen de thema’s: de Gezonde Stad en de Talentvolle Stad.

Uit de 474 inzendingen zijn er 37 uitgekozen.
Wij zijn er daar 1 van!

Buiten een aantal workshop dagen, persoonlijke begeleiding en connecties met de gemeente krijgen we ook een geldbedrag om ons plan te verwezenlijken.

In het kader “Amsterdammers, maak je stad” gaat vanPlestik vijf projecten uitvoeren. Deze projecten zijn voor ons als het ware test cases om te zien of de ideeën technisch en financieel haalbaar zijn.

De komende tijd hoort u meer over de 5 initiatieven waar we het komende half jaar aan gaan werken.

Op de hoogte blijven: schrijf u in op de nieuwsbrief.

Eerste print is een feit!

Na maanden van ontwerpen en bouwen van de eerste vanPlestik 3D printer is het ons gelukt om een eerste test  print uit te voeren. Met een geweldig resultaat! Al zeggen we het zelf.

100% gerecycled polystyreen.

 

Designathon

Op 1 maart 2017 zullen tien Amsterdamse scholen strijden in de Designathon School Challenge  om een zo goed mogelijk afvalscheidings systeem voor hun school te bedenken. De beste drie scholen winnen een workshop 3D printen met gerecycled plastic bij vanPlestik.

StarUp In Residence Amsterdam

We waren super blij toen we in September 2016 te horen kregen dat we waren geselecteerd voor het StartUp in Residence(SIRA) programma van de Gemeente van Amsterdam. Als een van de 6 startups krijgen we gedurende 5 maanden een wekelijkse training over alle zaken die komen kijken bij het runnen van een startup.

Bovendien help de Gemeente van Amsterdam ons actief aan het starten van ons bedrijf. We kunnen onder andere gebruik maken van het netwerk van de Gemeente en de Gemeente is gelijk ook een van onze eerste klanten!

ClimateLaunchpadCompetition

vanPlestik is in mei 2016 geselecteerd als een van de 10 Nederlandse Climatelaunchpad Competitie finalisten. Als onderdeel van de competitie hebben we meegedaan aan 4 dagen met workshops waarin we ons business model verder konden ontwikkelen. Samen met Eric Geboers van the Salt Project hebben we goede stappen kunnen zetten. Helaas hebben we het niet gehaald naar de Europese finale.