vanPlestik X Better Future Factory

vanPlestik X Better Future Factory

We doen niets liever dan samenwerken met gelijkgestemde bedrijven. Dit keer sloegen we de handen ineen met ontwerpstudio Better Future Factory. Net als wij, houden zij zich bezig met het omzetten van afval in nieuwe producten. Samen hebben we een reeks objecten gemaakt voor AVR, een bedrijf dat restafval recycled.

AVR krukje ism Better Future Factory

The Better Future Factory staat bekend om hun product New Marble, gelanceerd in 2017. Dit zijn tegels met een marmer uiterlijk, gemaakt van gerecyclede plastic flessen. In hetzelfde jaar lanceerden ze het verpakkingsontwerp voor duurzaam parfum RUIK. Daarnaast maakten ze eetstokjes van plastic verzameld uit de oceaan. Kijk op de website voor meer informatie over hun werk.

New Marble Better Future Factory
New Marble – Afbeelding afkomstig van Better Future Factory’s LinkedIn pagina

Van ontwerp naar 3D-geprint product

Onze samenwerking begon in het hoofdkantoor van Better Future Factory, waar de ontwerpen werden gemaakt. Daarna brachten wij de ontwerpen tot leven met onze 3D-printer. De verschillende objecten die we hebben gemaakt, krijgen een plek in een showroom bij AVR. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van restafval. Uit het afval halen ze energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. In de showroom zullen onze meubels worden omringd door objecten die zijn gemaakt door andere circulaire ontwerpers.

Tafel van plastic flessen

Één van de objecten is duidelijk geïnspireerd door de bron van het materiaal. We hebben namelijk een tafel gemaakt in de vorm van verschillende plastic flessen. Het tafelblad is gemaakt van gerecycled glas. Daarnaast zijn er ook een laptop standaard, een lessenaar en verschillende krukken geprint. De krukken hebben een speciaal verhaal, de bovenkant is gemaakt door ontwerpstudio PLANQ. Met hun project Rezign zetten ze oude spijkerbroeken om in een nieuw materiaal. Zowel comfortabel als circulair, wat wil je nog meer?

Krukje van gerecycled plastic en textiel, voor AVR in samenwerking met Better Future Factory

Ter conclusie: Een succesvolle samenwerking waarvan we hopen dat er nog veel meer zullen volgen. Houd deze jonge mede-pioniers in de gaten!