3D-geprinte kunstwerken voor Noor Nuyten

3D-geprinte kunstwerken voor Noor Nuyten

Kunstwerken gemaakt met een 3D printer van gerecycled plastic

Ontwerpen voor kunstwerken gemaakt met een 3D-printer

Voor kunstenares Noor Nuyten hebben we een serie werken gemaakt met onze 3D-printers. Deze kunstwerken zijn gebaseerd op de beweging van elektroden op een telefoonscherm. Bij elke swipe – om bijvoorbeeld vliegtuigstand aan te zetten of de helderheid te dimmen – volgt er een beweging van elektroden over het telefoonscherm. Noor Nuyten heeft deze bewegingen in kaart gebracht en op basis hiervan is een 3D model gemaakt van de kunstwerken. De expositie heette Reading a Wave en bestond uit 10 verschillende 3D-geprinte kunstwerken die ieder één swipe beweging laten zien.

3D-geprinte kunstwerken van elektronisch afval

Voor dit project zijn we op zoek gegaan naar een geschikte afvalstroom die aansluit bij het verhaal van de kunstenares. Uiteindelijk hebben we de kunstwerken kunnen 3D-printen van plastic afval van elektronica en huishoudelijke apparaten.

Wil je weten wat we kunnen doen met jouw plastic afval?

Courtesy: Upstream Gallery, Mondriaan Fonds
Photo credits: Gert-Jan van Rooij