FAQ


Wat voor producten maakt vanPlestik? 

Op zoek naar een 3D-geprinte eye catcher gemaakt van gerecycled plastic voor in huis? Bekijk onze webshop. Geïnteresseerd in onze op maat gemaakte objecten en samenwerkingen met gelijkgestemde bedrijven? Check dan onze Instagram.


Met welke soorten plastic kan vanPlestik printen?

Voor een efficiënt recyclingproces is het belangrijk dat er één type kunststof wordt gebruikt. vanPlestik kan printen met de volgende soorten plastic: PS, HIPS, PLA, ABS, PET-G, PC. Staat jouw soort plastic er niet bij? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, we zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden!


Kan vanPlestik printen met de afvalstromen van mijn bedrijf?

Samen kunnen we een specifieke afvalstroom analyseren en testen of deze geschikt is voor recycling. Een paar voorbeelden van afvalstromen die we eerder hebben gebruikt zijn: telefoonhoesjes, koffiekopjes, bloempotten / trays, champignoncontainers, festivalmunten, kleerhangers, koelkastladen en nog veel meer.


Wat zijn de mogelijke formaten voor een object gemaakt door vanPlestik?

Onze 3D-printer is enorm en we kunnen printen vanaf het formaat van een soepkom tot een groot kunstwerk zoals de Plastic Madonna (die we in delen printen). Het formaat van onze printer is 1 – 1,30 – 0,90 meter.Waar haalt vanPlestik zijn grondstoffen vandaan?

We werken met zowel post-consumer afval als post-industrieel afval. Soms kopen we partijen plastic afval in en soms krijgen we donaties van gelijkgestemde bedrijven.Waar kan ik een vanPlestik product kopen?

Onze producten zijn verkrijgbaar in onze webshop en in The Maker Store in Amsterdam.


Kan ik de workshop bezoeken?

Elke eerste donderdag van de maand bieden we een kijkje achter de schermen in onze workshop tijdens een Meet Up. Onder het genot van een biertje (of twee) nemen we je mee op de reis van plastic afval naar nieuw product en beantwoorden we al je vragen. Klik hier voor meer details over de volgende meet up.


Werkt vanPlestik ook in opdracht?

We werken graag samen met kunstenaars en ontwerpers met een vergelijkbare visie. Neem contact met ons op om details te bespreken.