About


Plastic afval veroorzaakt wereldwijd grote problemen voor mens en natuur. Vaak wordt het verbrand en een groot deel van het plastic dat wél wordt verzameld, wordt niet gerecycled. Daarom hebben we een 3D-printer ontwikkeld die speciaal is gemaakt om plastic afvalstromen te recyclen. Door het als grondstof te gebruiken wil vanPlestik de wereld laten zien dat plastic meer is dan een wegwerpmateriaal. Vanuit onze werkplaats in Amsterdam Noord brengen we hiermee verandering aan in de manier waarop we omgaan met plastic afval.

Met onze enorme 3D-printer transformeren we plastic afval tot unieke, hoogwaardige en betaalbare kunststof objecten. Een comfortabele lounge stoel? Geen probleem. Een gigantisch beeld als de Plastic Madonna? We gaan de uitdaging aan. vanPlestik werkt zowel voor gelijkgestemde bedrijven als consumenten. Tot onze klanten behoren Fairphone, HEMA en Gemeente Amsterdam.

Onze missie
Uiteindelijk willen we de impact die we hebben op nationaal niveau om te zetten in een wereldwijde impact. Daarom is ons doel om het plastic afval probleem wereldwijd te verminderen door lokale industrieën mogelijk te maken en te creëren. Door het gebrek aan toegang tot recyclingfaciliteiten, komt plastic op veel plaatsen in de wereld in de natuur terecht. Met onze kosteneffectieve 3D-printers bieden we op lokaal niveau een oplossing voor het plastic probleem. Hierdoor kunnen nieuwe bedrijven worden gecreëerd die waardevolle objecten produceren en tegelijkertijd voorkomen dat plastic in de natuur terechtkomt.


Onze pijlers