Waarom wij plastic kunnen recyclen dat anders de prullenbak in zou gaan

Wij maken hoogwaardige meubels van jouw plastic afval, zelfs als er een kleine vervuiling in het plastic zit. Een voorbeeld is onze recente samenwerking met Fairphone, waarin we kapotte telefoon hoesjes omzette in een reeks functionele objecten. De Delta, die we ontworpen in samenwerking met Studio Voronoi, is één van die objecten. Een multifunctioneel meubel dat zowel als kruk en bijzettafel inzetbaar is. 

Why we can recycle plastic that would go to waste otherwise

Tegenwoordig scheiden steeds meer mensen in Nederland hun plastic afval. Helaas wordt er nog veel te weinig van dat plastic daadwerkelijk gerecycled. Er komen dan ook verschillende complicaties kijken bij het recyclen, zoals vervuiling van het plastic. De 3D printer die wij hebben ontwikkeld, biedt hier een oplossing voor. Door het grote formaat kunnen we werken met plastic dat via de reguliere weg niet gerecycled kan worden. Voor ons is een kleine vervuiling van het plastic is dus probleem.

Why we can recycle plastic that would go to waste otherwise

Om precies deze reden kwam Fairphone bij ons terecht. Het bedrijf had al op verschillende plekken navraag gedaan over het recyclen van hun hoesjes. Het metalen logo waarvan elk hoesje is voorzien, bleek echter steeds een probleem. Gelukkig kon vanPlestik de hoesjes wel recyclen, met een reeks aan functionele objecten als resultaat.

De herkomst van deze nieuwe producten is nog goed te zien. De hoesjes hebben dan wel een hele andere vorm gekregen, de herkenbare kleuren zijn hetzelfde gebleven. Terug naar waar het allemaal begon, hebben de objecten een plek gekregen op het hoofdkantoor van Fairphone in Amsterdam. Dat het bedrijf nu nieuwe objecten van hun eigen afval in huis heeft, zorgt voor een toegevoegde waarde. Zo is de cirkel rond. 

Wil jij ook een Delta in huis hebben? Neem dan snel een kijkje in onze webshop.