vanPlestik, je eigen plastic – Expert meet up #1: IMPACT

vanPlestik, je eigen plastic – Expert meet-up #1: IMPACT

Tijd: Donderdag 28 februari 2019 – 19:00 – 21:00

Locatie: vanPlestik, Hamerstraat 2, 1021 JV Amsterdam

Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht gegeven aan het apart inzamelen van plastic afval. Nog veel te weinig van dit afval zien we weer terug in nieuwe producten.

Bij vanPlestik hebben we een 3D printer ontwikkeld en gebouwd die plastic afval als grondstof gebruikt. Op die manier maken we het lokaal recyclen van plastic mogelijk. In Nederland zetten we plastic afval on-demand om in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie.

We zijn een jong bedrijf met een missie: mooie circulaire producten ontwikkelen, mensen bewust maken van het plastic afval probleem en zoveel mogelijk plastic afval redden uit de verbrandingsoven.

Kennis delen

vanPlestik is gestart met een ontwerpend onderzoekstraject van anderhalf jaar. vanPlestik zal met het bedrijfsleven een nieuw model ontwikkelen voor het omzetten van plastic afvalstromen naar waardevolle, circulaire producten.

Om onze onderzoeken te delen en te blijven leren van andere bedrijven organiseren we drie expert meet-ups en drie presentaties. Elke editie wordt er een specifiek probleem/onderwerp besproken met experts uit het vakgebied. De expert meet-ups worden samen met onze partners georganiseerd.

De expert-meet-up

Identify the right communication strategy that incentivizes other producers to adopt vanPlestiks innovative plastic waste strategy.

In de eerste editie praten we over de volgende vraag: Hoe maximaliseer je de impact van kleine duurzame initiatieven als vanPlestik?

– Het verhaal van één enkel geprint object doorloopt een hele cyclus (van afval naar product), hoe kan je dit hele verhaal delen met consumenten, klanten en producenten en zo bewustwording teweegbrengen?

– Hoe deel je kennis op een duurzame manier en hoe kan je opschalen, welke circulaire (businessmodellen zijn er mogelijk?

– Hoe ga je van eenmalige projecten met partners naar een duurzame samenwerking?

Praat mee!

Deze expert meet-up vindt plaats op onze vanPlestik locatie in Amsterdam Noord en wordt georganiseerd in samenwerking met Waag en Amsterdam Smart City (als onderdeel van de Social Tech Tour).

Deze meet-up is specifiek bedoelt voor experts die zich bezig houden met o.a. plastic recycling, circulaire modellen, social tech hubs e.a.

MELD JE HIER AAN! (gratis)

Voertaal: Engels

Beperkt aantal plaatsen: 20 stuks

De expert-meet-up wordt georganiseerd in het kader van het Project vanPlestik, je eigen plastic  en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Afvalfonds, Stichting DOENKIDVRWS en Polymer Science Park.