Creating value in the circular economy

3D printer Amsterdam

Over vanPlestik

vanPlestik is een jong, Amsterdams bedrijf met een missie: het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens.

Om dit te doen hebben we zelf een 3D printer ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruikt als grondstof. Met deze enorme 3D printers maakt vanPlestik unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals stoelen, tafels en lampen.

Bij vanPlestik werken we met gelijkgestemde bedrijven om hun plastic afvalstroom te recyclen tot custom-made producten. Een selectie van onze projecten kun je vinden op onze projectpagina.

Daarnaast verkopen we ook onze eigen producten. Neem eens een kijkje in onze webshop!

Plastic recycling process
HEMA vuilnisbak gerecycled plastic

Onze projecten

Met onze 3D printers werken we met verschillende soorten plastic, en maken we een grote verscheidenheid aan producten. We bekijken samen met jou welke afvalstroom we kunnen gebruiken en wat voor product we hiermee kunnen maken. Je kunt het ontwerp volledig aan ons overlaten, of juist nauw betrokken zijn bij de vormgeving. Het is al mogelijk om een samenwerkingsproject te starten voor het maken van één enkel product, maar we kunnen uiteraard ook grotere oplages maken.

En is een product overbodig, of toch kapot gegaan? We kunnen het materiaal eenvoudig hergebruiken om weer een nieuw product te maken.

Plantenstandaard gerecycled plastic

Project casus:
De Nederlandsche Bank

Bij de verhuizing van De Nederlandsche Bank in 2020 kwamen er een heleboel oude blauwe  postbakjes vrij. Deze postbakjes zijn gemaakt van polystyreen (PS), een materiaal waar wij graag mee werken.

DNB had de wens om van deze afvalstroom een nieuw product te maken voor in de publieke ruimtes van het nieuwe pand. We hebben de postbakjes gerecycled tot hoge plantenstandaarden waarvan de vorm hiervan is geïnspireerd op een stapel geldmuntjes.

Heb jij ook een afvalstroom die je wil laten verwerken tot een nieuw product? Neem contact met ons op om de  mogelijkheden te bespreken.

Onze producten

Naast het werken in opdracht maken we ook onze eigen producten.
Wil je bijdragen aan onze missie en jouw huis of kantoor circulair inrichten?

Gerecycled plastic van telefoonhoesjes

Zit er wat tussen voor jou?

Neem eens een kijkje in onze webshop voor nog meer originele vanPlestik designs!

Onze klanten

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden om met onze 3D printers plastic afval te recyclen?

Stuur ons een mailtje via onderstaand contactformulier en we reageren zo snel mogelijk op je vraag.