Over ons

vanPlestik

Van Uw Afval Naar Nieuwe Producten

Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur. vanPlestik kan plastic afval gebruiken als grondstof voor onze 3D printers en op die manier het lokaal recyclen van plastic mogelijk maken.

Revolutie in Nederland

In Nederland kunnen we plastic afval on-demand omzetten in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie.

Wereldwijde Doelen

Wereldwijd willen wij bijdragen aan het reduceren van het plastic afvalprobleem door plastic recycling kosteneffectief en lokaal, op plekken ver van conventionele recycling faciliteiten mogelijk te maken.

Projecten

vanPlestik wint ‘Amsterdammers, maak je stad!’ prijs!!!

  vanPlestik heeft een prijs gewonnen genaamd: “Amsterdammers, Maak je Stad!” Dit is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Het is een ontwikkel-traject voor stadmakers; organisaties die een nieuwe aanpak laten zien binnen de thema’s: de Gezonde Stad en de Talentvolle Stad. Uit de 474 inzendingen zijn er 37 uitgekozen. Wij zijn er daar 1 …

Eerste print is een feit!

Na maanden van ontwerpen en bouwen van de eerste vanPlestik 3D printer is het ons gelukt om een eerste test  print uit te voeren. Met een geweldig resultaat! Al zeggen we het zelf. 100% gerecycled polystyreen.  

Designathon

Op 1 maart 2017 zullen tien Amsterdamse scholen strijden in de Designathon School Challenge  om een zo goed mogelijk afvalscheidings systeem voor hun school te bedenken. De beste drie scholen winnen een workshop 3D printen met gerecycled plastic bij vanPlestik.