Over ons

vanPlestik

Van Uw Afval Naar Nieuwe Producten

Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur. vanPlestik kan plastic afval gebruiken als grondstof voor onze 3D printers en op die manier het lokaal recyclen van plastic mogelijk maken.

Revolutie in Nederland

In Nederland kunnen we plastic afval on-demand omzetten in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie.

Wereldwijde Doelen

Wereldwijd willen wij bijdragen aan het reduceren van het plastic afvalprobleem door plastic recycling kosteneffectief en lokaal, op plekken ver van conventionele recycling faciliteiten mogelijk te maken.

Projecten

Mooie Bende

Samen met the Beach Design vanPlestik ‘de Mooie Bende’ georganiseerd. Een reeks workshops voor jongeren en volwassenen. We hebben samen met de deelnemers uit de Wildemanbuurt een object bedacht dat we gaan maken voor de buurt. De deelnemers hebben veel geleerd over plastic recycling, 3Dprinten en ontwerpen. De resultaten zullen in februari gepresenteerd worden op een …

vanPlestik wint ‘Amsterdammers, maak je stad!’ prijs!!!

  vanPlestik heeft een prijs gewonnen genaamd: “Amsterdammers, Maak je Stad!” Dit is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Het is een ontwikkel-traject voor stadmakers; organisaties die een nieuwe aanpak laten zien binnen de thema’s: de Gezonde Stad en de Talentvolle Stad. Uit de 474 inzendingen zijn er 37 uitgekozen. Wij zijn er daar 1 …

Partners