Over ons

vanPlestik

Van Uw Afval Naar Nieuwe Producten

Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur. vanPlestik kan plastic afval gebruiken als grondstof voor onze 3D printers en op die manier het lokaal recyclen van plastic mogelijk maken.

Revolutie in Nederland

In Nederland kunnen we plastic afval on-demand omzetten in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie.

Wereldwijde Doelen

Wereldwijd willen wij bijdragen aan het reduceren van het plastic afvalprobleem door plastic recycling kosteneffectief en lokaal, op plekken ver van conventionele recycling faciliteiten mogelijk te maken.

Projecten

Designathon

Op 1 maart 2017 zullen tien Amsterdamse scholen strijden in de Designathon School Challenge  om een zo goed mogelijk afvalscheidings systeem voor hun school te bedenken. De beste drie scholen winnen een workshop 3D printen met gerecycled plastic bij vanPlestik.

PHA uit afvalwater

Door partnersforinnovation en waterschap de Brabantse Delta zijn we gevraagd mee te denken aan een icoonproject voor de demonstratie van PHA plastic gemaakt van afvalwater. De Brabantse Delta was in 2015 de eerste die plastic kon maken uit afvalwater. Tijdens dit project hebben we veel geleerd over biobased plastics.

Team

vanPlestik is in 2016 gestart door Nout Kooij en Sam van Til.